circles
Raad en Daad - Het vak gemeenteraadslid

Gemeenteraadslid zijn is niet eenvoudig, helemaal niet als je nieuw in de raad bent. Het kost veel tijd en er komt veel op je af. Nog nooit hebben gemeenten voor zulke grote en complexe veranderingen gestaan. Hoe houden raadsleden het overzicht en hoe komen ze tot een adequate invulling van hun taak?

Ondersteuning in je taak
Diverse inhuistrainingen
Ondersteuning in je taak

Om raadsleden te ondersteunen in hun taak heeft Segment een aantal modules ontwikkeld waarmee ze hun instrumenten gerichter kunnen inzetten en meer van hun politieke idealen kunnen bereiken. De trainingen van Segment zijn toegespitst op de behoefte van gemeenteraadsleden: het in een korte tijd verkrijgen van de meest recente informatie en deze meteen toepassen in de praktijk.

Diverse inhuistrainingen

De trainingen van Segment gaan over bestuurlijke zaken, communicatie en financiële zaken en bestrijken daarmee het gehele veld van de kaderstellende, de volksvertegenwoordigende en de controlerende rol van de raad. Alle modules zijn als zelfstandig onderdeel te volgen. Onze trainingen worden altijd in overleg op maat gemaakt voor de organisatie. Willen jullie een combinatie van trainingen volgen of zijn er speciale wensen? In overleg is veel mogelijk. 

Doelgroep

De trainingen zijn ontwikkeld voor raden en raadsleden. Diverse trainingen kunnen ook interessant zijn voor griffiers en/of griffiemedewerkers of voor collegeleden en gemeentesecretarissen.

Contact
Wil je meer informatie of een offerte aanvragen? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar!