Raad en Daad - 'Raadscommunicatie'
Eerstvolgende datum:
Op aanvraag
In huis
Op aanvraag
Wat is communicatie, hoe werkt het? De basis.
Inleiding
Inleiding

'Daar had wel wat beter over gecommuniceerd kunnen worden.' Hoe vaak hoor je het niet of zeg je het zelf? Maar wat is communicatie eigenlijk en hoe werkt het? In deze workshop maak je kennis met de doelstellingen van communicatie in het algemeen. Ook gaan we in op specifieke communicatie voor de raad.

Je leert meer over doelgroepen en middelen, zenden en ontvangen, ruis op de lijn, verwachtingen over communicatie en communicatie voor jouw fractie of voor de raad. Tot slot kijken we kort naar trends in communicatieland - zoals sociale media - en de participatiemaatschappij.

Doelgroep

De trainingen zijn ontwikkeld voor raden en raadsleden. Diverse trainingen kunnen ook interessant zijn voor griffiers en/of griffiemedewerkers of voor collegeleden en gemeentesecretarissen.

Programma
  • Doelstellingen van communicatie
  • boodschap, zenden en ontvangen
  • communicatiemiddelen
  • ruis op de lijn
  • trends in communicatie zoals sociale media en de participatiemaatschappij.
Werkwijze
Dit is een interactieve bijeenkomst met een theoretisch gedeelte. Van de deelnemers wordt een actieve en inhoudelijke inbreng verwacht.
Resultaat
Na het volgen van de module hebben deelnemers kennis van de basisprincipes van raadscommunicatie.
Je weet welke communicatiemiddelen je het best in welke situaties kan inzetten.
Cursus
Bijzonderheden
Deze training verzorgen wij uitsluitend in huis (ook regionaal of in samenwerkingsverbanden) en kan tijdens bijvoorbeeld een raadsavond gegeven worden. Maatwerk is ons specialisme en dat maakt het aantal trainingsmogelijkheden onbeperkt.
Wachtlijst