Segment NLQF validatie
07 juli 2020
De validiteit van Segment is goedgekeurd door het Nationaal Coördinatiepunt Nederlands Kwalificatieraamwerk (NCP NLQF).

De validiteit van Segment is goedgekeurd door het Nationaal Coördinatiepunt Nederlands Kwalificatieraamwerk (NCP NLQF). Dit betekent dat Segment inschalingsverzoeken voor de opleidingen mag indienen bij het NLQF/EQF. 

 

Het NLQF ordent opleidingen van niet door de overheid gereguleerde kwalificaties door de deze kwalificaties te voorzien van een NLQF-niveau. Op deze manier is het mogelijk om opleidingen met elkaar te vergelijken. De beoordeling van de validiteit van Segment is een eerste voorwaarde om kwalificaties aan te kunnen bieden aan het NLQF voor inschaling in het NLQF register. De validiteit van Segment is nu goedgekeurd door het NLQF. Segment is voornemens om verschillende opleidingen voor validatie aan te bieden, te beginnen met de opleiding Coördinator Toezicht en Handhaving van de Segment BoAcademie. 

 

De validering van Segment betekent een nieuwe impuls voor de kwaliteit van onze opleidingen en draagt bij aan de visie van Segment omtrent 'een leven lang leren'. De leerresultaten van onze opleidingen kunnen nu worden vastgesteld en vergeleken met andere ingeschaalde opleidingen. Inschaling van onze opleidingen bij het NLQF geeft deelnemers zicht op het niveau van de opleidingen en laat zien wat hun diploma waard is. Zij kunnen aantonen op welk niveau zij functioneren en dat geeft hen perspectieven op de arbeidsmarkt. Deelnemers aan onze opleidingen kunnen hierdoor betere keuzes maken voor verdere opleidingen en loopbaanstappen. 

 

Klik hier voor meer informatie over het NLQF. 

Virtueel klaslokaal bij Segment
Virtueel klaslokaal bij Segment.
Ook interessant voor jou