Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
circles
STAP Budget

Het STAP-Budget, je hebt er misschien al van gehoord. Vanaf 1 maart 2022 stelt de overheid per persoon maximaal €1000,- subsidie per jaar beschikbaar voor iedereen op de arbeidsmarkt. Of je nu al werk hebt of naar werk zoekt, je kunt altijd van deze subsidie gebruik maken. Onder het motto ’een leven lang leren’ wil de overheid zo iedereen een kans geven hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

 

Elke twee maanden stelt de overheid opnieuw een opleidingsbudget samen. Als je een opleiding of cursus wil volgen dan kan je via het UWV het STAP-budget aanvragen. Is het budget voor die periode op? Dan kun je pas in de nieuwe periode budget aanvragen. De kans is groot dat er aan het begin van de periode nog budget beschikbaar is. Wees er dus snel bij! Meer informatie over het STAP-budget en de aanvraagperioden is te vinden op www.stapuwv.nl.

 

Bekijk hier of er nog budget beschikbaar is.

circles
STAP en Segment

Ook bij Segment kun je uiteraard gebruik maken van het STAP-budget. Al onze cursussen en opleidingen komen in aanmerking voor de subsidie. 

 

circles
Hoe werkt het?

Wil je het STAP-Budget inzetten voor een cursus of opleiding van Segment? Geef dat dan als opmerking aan bij je online aanmelding, of e-mail naar cursus@segment.nl. Je ontvangt dan van ons een speciaal STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je de subsidie aanvragen via www.stapuwv.nl. Na goedkeuring wordt jouw cursus of opleiding tot maximaal €1000,- vergoed door het UWV. Segment handelt dit rechtstreeks af met het UWV, je hoeft dus niet zelf te betalen. Is jouw cursus of opleiding duurder dan €1000,-? Dan betaal jij (of jouw werkgever) het resterende bedrag.

circles
Start je aanvraag bij het UWV

Heb je een cursus of opleiding gevonden en wil je bij het UWV STAP budget aanvragen?

 

Je hebt nodig:
- DigiD
- Stapaanmeldbewijs

 

Start je aanvraag bij het UWV

Voorwaarden STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget? Hou dan rekening met de volgende voorwaarden:

 

1. Je bent 18 jaar of ouder en je bent nog niet pensioengerechtigd

2. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt momenteel geen werk

3. Op het moment van je aanvraag ontvang je geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen (je kunt het STAP-budget wel combineren met het levenlanglerenkrediet)

5. Je cursus of opleiding start minimaal 4 weken na je aanvraag bij UWV en binnen 3 maanden na het sluiten van het betreffende aanvraagperiode (bekijk hier de actuele aanvraagperiodes)

6. Je hebt dit jaar het STAP-budget nog niet eerder toegekend gekregen