Nieuw personeel in een financiële functie snel inwerken
10 februari 2023
Het werven van personeel is steeds lastiger. Ook lokale overheden kampen met dit probleem.

Het schaap met de vijf poten (jong, ervaren, relevante opleiding etc.) was altijd al moeilijk te vinden, maar in de huidige overspannen arbeidsmarkt is het helemaal lastig. Het personeel dat wel aangetrokken wordt, heeft minder ervaring en juist meer behoefte aan interne begeleiding van ervaren collega’s. Collega’s die antwoord kunnen geven op vragen als ‘hoe werkt het besluitvormingsproces in de gemeente?’ en ‘hoe ziet de P&C-cyclus er uit en wat wordt wanneer van mij verwacht?’. Deze interne begeleiding komt door de hoge werkdruk van het zittende personeel onder druk te staan. Hoe graag ze ook willen, ze komen er soms gewoon niet aan toe.

 

Tegelijk wordt van het nieuwe personeel verwacht dat ze er zo snel mogelijk ‘staan’, mee kunnen draaien in het proces en van toegevoegde waarde zijn.

 

Leergang financiën voor de lokale overheid
Daarom heeft Segment een opleiding ‘Financiën voor lokale overheid’ ontwikkeld om deze ‘nieuwe financials’ in slechts drie maanden tijd alle kennis en vaardigheden te leren waarmee ze een vliegende start maken in de gemeente en direct van toegevoegde waarde kunnen zijn.

 

We gaan aan de hand van de P&C-cyclus in op alle financiële technieken, rapportages en vaardigheden. Tijdens deze opleiding worden ze gekoppeld aan een zeer ervaren docent, die zelf een financiële functie uitoefent binnen de gemeente. Hij helpt de cursisten bij alle grote en kleine uitdagingen in het financiële werkveld. Daarnaast is in deze opleiding veel ruimte om van elkaar te leren en zo een netwerk op te bouwen van ‘lotgenoten’.

 

Meer informatie