Processcan online!
31.03.2021
De Processcan van Segment is nu aan te vragen! Vanaf het boekjaar 2021 moet het college zelf de rechtmatigheid van het financieel handelen vaststellen. Maar is de organisatie daar klaar voor? Doe de Processcan en weet waar je organisatie staat.

Het vaststellen van de financiële rechtmatigheid begint bij een visie hoe en door wie deze rechtmatigheid moet worden vastgesteld. Veel gemeenten kiezen voor het three lines of defence model. Proceseigenaren krijgen dan meer verantwoordelijkheid om rechtmatigheid van de processen aan te tonen.


Maar zijn de proceseigenaren klaar voor deze verantwoordelijkheid?

 

Om dat vast te kunnen stellen heeft Segment de Processcan ontwikkeld. Coördinatoren en leidinggevenden kunnen deze Processcan aanvragen en vervolgens uitzetten bij proceseigenaren in de organisatie. 

 

De proceseigenaren beantwoorden vragen over de volgende onderwerpen:

  • Verantwoordelijkheid
  • Kennis
  • Ondersteuning
  • Scope
  • Risico’s
  • Verantwoorden

 

Het resultaat is een overzichtelijk rapport waarin in één oogopslag te zien is welke proceseigenaren op welke onderwerpen nog extra kennis of andere ondersteuning nodig hebben. Daarnaast geven we per onderwerp praktische adviezen zodat je als gemeente aan de slag kan om de organisatie helemaal voor te bereiden voor de rechtmatigheidsverantwoording. 

 

Meer informatie is te vinden op www.segment.nl/processcan.

 

Wil je meer weten?
Wendy Dekker
Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur.
Ook interessant voor jou