Online agressietrainingen voor de Westfriesland Academie
16 oktober 2020
Trainingen ‘Omgaan met agressie’ online? Kan dat?
"Trainingen ‘Omgaan met agressie’ online volgen? Dat kan niet!"

 

We horen het regelmatig. Het werkt niet, de deelnemer voelt er niks bij, de leerdoelen worden niet gehaald en deelnemers vinden het saai.

 

Maar het kan wel! Segment en A&O Groep ontwikkelden speciaal voor de WFA een online agressietraining in een virtueel klaslokaal. Daarbij is het lesprogramma geheel afgestemd op het lesgeven in een online omgeving. 

 

Hoe pakken we dat aan? 
  • Er is veel interactie met de deelnemers in kleine groepen
  • We hebben speciale digitale leerinterventies zoals video’s, audio-opnames, kennisquizzen en animaties
  • Wij hebben goede technische kennis van de mogelijkheden
  • Onze acteurs hebben ervaring met het digitaal overbrengen van de les. 

 

Onze ervaring met het online lesgeven is positief en onze opdrachtgever, de Westfriesland Academie, is ook geen zwartkijker. Zij heeft ons opdracht gegeven om alle trainingen in omgaan met agressie virtueel aan te bieden.

 

Een online training die wérkt

Er zijn heel veel mogelijkheden om een virtuele training te ontwikkelen en uit te voeren die wel onderhoudend is en die wel werkt. Vergeet niet dat een virtuele training geen kopie is van de fysieke training en zeker niet hetzelfde als het doorlopen van een (individuele) e-learning. Virtuele trainingen hebben deels andere leerdoelen, andere leerinterventies en virtueel trainen is een ander vak dan het geven van een training in een klaslokaal.

 

De trainer moet vooraf andere, online bruikbare leerinterventies ontwikkelen en die klaarzetten om te gebruiken. Samen met onze opleidingskundigen produceren zij video, audio-opnames en stellen ze korte e-learnings samen die in de digitale leeromgeving worden klaargezet. Dat aspect, het ontwikkelen van andere leerinterventies, samen met een aanzienlijke kennis van de technische mogelijkheden en onmogelijkheden, is medebepalend voor het succes.

 

Je komt er niet met een break-out room en een Kahootje”, horen we onze mensen vaak zeggen.

 

Acteurs

En acteurs in de online training, kan dat? Zeker, maar we moeten loslaten dat je het moet voelen tot in je tenen en dat jouw stress-management de meest bepalende factor is bij een succesvolle toepassing van de aangeleerde ombuigtechnieken. Virtueel is er afstand, maar dat is geen belemmering om te leren, meer inzicht te krijgen in de benodigde vaardigheden en daarmee te oefenen. Virtueel is dus zeker geen tweederangs training maar in deze tijden een volwaardig alternatief.

Virtueel klaslokaal bij Segment
Virtueel klaslokaal bij Segment.