De komende jaren staat er buiten van alles te gebeuren. Tot 2030 moeten er 900.000 extra woningen worden gebouwd met alles wat daar aan natuur, recreatie, voorzieningen en mobiliteit bij hoort. Daarnaast zal een groot deel van het landelijk gebied een grote transformatie ondergaan om de uitstoot van stikstof tegen te gaan.
Woningbouw in een integrale gebiedsontwikkeling is de rode draad in deze praktijkleergang. We hebben veel aandacht voor de noodzaak van versnelling en de druk die daar, met name vanuit het ministerie, op wordt gelegd versus de verschillende signalen die er zijn dat woningbouw mogelijk kan stagneren. We bekijken verschillende scenario’s en wat dit voor gemeenten en andere partijen gaat betekenen en hoe we daarmee om moeten gaan. Gebiedsontwikkeling wordt daarmee belangrijker dan ooit. De rol die gemeenten daarin spelen ook.
Vanuit de praktijk komen steeds alle aspecten aan bod die jou als projectleider, beleidsmedewerker, jurist of planeconoom inzicht en kennis geven van alles wat er bij komt kijken.
Projectleider, beleidsmedewerker, jurist of planeconoom.
We inventariseren graag jullie persoonlijke leerdoelen door middel van een kort intakeformulier. Zo kunnen we de inhoud van de opleiding nog beter afstemmen op jullie wensen en behoeften. In deze opleiding behandelen we een praktijkcasus die tijdens de opleiding steeds uitgebreider en complexer wordt. Zo koppel je de theorie direct aan de praktijk.
Na afloop van de leergang wordt met elk van de deelnemers afzonderlijk een afspraak gemaakt waarin vragen uit de eigen praktijk centraal staan en beantwoord kunnen worden door de docenten.