PHB module 2: Wettelijke kaders openbare ruimte specifiek (WKORS)
Eerstvolgende datum:
25-11-2021 / 2 dagen
Utrecht
€ 675,00
Bijscholing van de strafbare feiten uit de APV en de meest voorkomende wet- en regelgeving voor handhaving en toezicht in de openbare ruimte.
Inleiding
Inleiding

Zodra je bent aangesteld als boa of de basisopleiding hebt behaald, ben je verplicht om te starten met de permanente her- en bijscholing (phb). De phb bestaat uit vier modules die je binnen vijf jaar moet behalen.  

Phb module 2 herhaalt de stof die jij als boa moet kennen over APV, milieu en bijzondere wetten. We bereiden je in twee lesdagen voor op het examen, met uitgebreide mogelijkheden voor het oefenen van toetsvragen.

Doelgroep

Gecertificeerde boa’s domein I

Programma
Theorie

In twee lesdagen behandelen we alle theorie die je nodig hebt voor het examen. In de elektronische leeromgeving (elo) wordt alle theorie uitgelegd in tekst en  video’s. Daarnaast kun je jezelf doorlopend toetsen om te kijken of je de theorie al beheerst. Hiervoor zijn er vier mogelijkheden.

1.Tussentoetsen

Een tussentoets is een toets met 25 vragen, telkens aan het eind van een hoofdstuk. De vragen zijn op examenniveau waardoor je vertrouwd raakt met de moeilijkheidsgraad van de examenvragen. Nadat je alle tussentoetsen hebt gemaakt, is er  aan het einde van de ELO de mogelijkheid om alle tussentoetsen nogmaals te maken. Zo kun je je kennisopname aan het einde van de opleiding vergelijken met die van  tijdens de opleiding.

2. Memotrainingen

Een memotraining is een persoonlijke herhalingstraining met 25 vragen die wordt gegenereerd aan de hand van je persoonlijk behaalde kennisniveau. Elke vraag is gekoppeld aan een onderwerp. De memotrainer genereert de vragen over de onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt ’s nachts, en  zorgt er zo dus voor dat de lesstof in je langetermijngeheugen wordt opgeslagen. In de memotraining komen fout beantwoorde vragen net zolang terug, totdat je het gewenste kennisniveau van dat bepaalde onderwerp hebt behaald.

3. Extra oefeningen

Met de extra oefeningen kun je jouw leerbehoeftes en wensen individualiseren. In de extra oefening kun je zelf het aantal vragen bepalen en over welke onderwerpen je die vragen wilt ontvangen. Een extra oefening kan zelfs alle vragen bevatten die er over een bepaald hoofdstuk in de database beschikbaar zijn. Daarnaast kun je de vragen specificeren op basis van je gegeven antwoorden. Er kan dan een selectie gemaakt worden van vragen die je eerder niet correct hebt beantwoord. Zo train je gericht en dus zeer efficiënt op moeilijke vragen. De frequentie van het aanmaken van extra oefeningen is ongelimiteerd. Je kunt dus zoveel en zo vaak oefenen als je wilt.

4. Proefexamens

Je hebt de mogelijkheid om onbeperkt proefexamens te maken. De elo selecteert willekeurig 50 examenvragen uit de database volgens de ExTH-toetsmatrijs. De vorm, inhoud en moeilijkheidsgraad van de proefexamens zijn afgestemd op het ExTH-examen en in lijn met de ExTH-toetsmatrijs. Na afloop van elk proefexamen kun je door alle vragen bladeren, maar je kunt ook aanvinken dat je slechts de onjuist beantwoorde vragen wilt doornemen.

Werkwijze

Via zelfstudie in onze digitale leeromgeving én de klassikale en praktijkgerichte lessen werk je gericht naar het examen toe. We bieden de theorie op verschillende manieren aan, via klassikale bijeenkomsten, video’s en teksten en heel veel oefenvragen. Alle stof is afgestemd op het ExTH-examen.
24 uur per dag en 7 dagen per week kun je via de elektronische leeromgeving vragen stellen over de theorie als je extra uitleg wilt. Het docententeam leest de vraag, waarna je altijd binnen één dag een duidelijk antwoord krijgt. Als je nog aanvullende vragen hebt, dan stel je die direct totdat alles helemaal duidelijk is.

Examen
Deze module wordt afgesloten met een theorie-examen. Het examen bestaat uit 50 vragen. Om een voldoende te halen zijn minimaal 35 goed beantwoorde vragen nodig. Het examen duurt 80 minuten. Dit examen wordt afgenomen door ExTH.
BoAcademie
Deze opleiding maakt onderdeel uit van de BoAcademie.
Resultaat
Bevoegdheid
Resultaat

Zodra je het examen met voldoende resultaat hebt afgerond ontvang je van ExTH het certificaat Wettelijke Kaders Openbare Ruimte Specifiek. Dit is één van de vier certificaten van de PHB domein 1 die je moet behalen om jouw boa-akte te kunnen verlengen.

Bevoegdheid

Deze module is onderdeel van de permanente her- en bijscholing voor je certificering van boa domein 1.

Cursus
Cursus
Contact
Coosje Vink
Vragen? Neem contact op met onze programmacoördinator.
Wachtlijst