Module Huwelijk en geregistreerd partnerschap (mbo 4-niveau)
Eerstvolgende datum:
04-06-2020 / 2 dagen
Utrecht
€ 899,00
Alle aspecten van het huwelijk en geregistreerd partnerschap komen voorbij
Inleiding
Inleiding

De module Huwelijk & geregistreerd partnerschap behandelt de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om te trouwen, het partnerschap te registreren, een huwelijk of partnerschap te laten ontbinden of nietig te verklaren en wat dit voor jou betekent ten aanzien van de administratieve afhandeling daarvan.

 

Ook komt het opmaken van akten van huwelijk en geregistreerd partnerschap met de bijbehorende latere vermeldingen aan de orde en het verwerken van deze rechtsfeiten in de BRP.

Doelgroep

Medewerkers publiekszaken/burgerzaken die een goede basiskennis hebben en enige jaren werkervaring op het vakgebied. Werk- en denkniveau is minimaal mbo+.

Programma
  • Het programma is opgesteld aan de hand van het toetsplan van het exameninstituut
  • Alle eind- en toetstermen worden op een dusdanige manier behandeld dat je in staat bent het examen van deze module goed af te ronden
  • Wij gaan er vanuit dat je je de stof voor het examen door middel van zelfstudie eigen maakt
  • Het verwerken van de rechtsfeiten in de BRP wordt behandeld op dag 2 van de mbo-4 module Overlijden, het is om die reden noodzakelijk om de module Overlijden te volgen ná de module Huwelijk en geregistreerd partnerschap. Hierna kun je je inschrijven voor de examens van beide modules
Materiaal
  • Behalve het cursusmateriaal zal ook de wettekstenbundel Burgerzaken gebruikt worden.
Voorkennis
Je hebt minimaal een basisopleiding/-module gevolgd en bij voorkeur enige jaren werkervaring.
Diplomatrajecten
Deze module maakt deel uit van het mbo-4 diplomatraject. Wij adviseren je om deze module altijd te volgen in combinatie met de module Overlijden’. Ons lesprogramma is hierop afgestemd omdat deze kennis noodzakelijk is om de bijbehorende werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. De module Huwelijk & geregistreerd partnerschap is goed voor 2 punten.
Resultaat
Je voldoet aan de eisen om deel te nemen aan het examen volgens het flextoetssysteem van het exameninstituut. Dit examen is zelf in te plannen op een datum en locatie naar keuze.
Na het behalen van het examen ontvang je van het exameninstituut een certificaat met het behaalde cijfer.
Cursus
Docent
Corine Rot-Dam
Cursus
Docent
Corine Rot-Dam
Contact
Vragen? Neem contact op met één van onze opleidings- coördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83