Basiscursus Trouwambtenaar

Inschrijven
Met de Basiscursus Trouwambtenaar verrijk je je kennis over het voltrekken van huwelijken / partnerschappen en oefen je vaardigheden op het gebied van gesprekken en presenteren.
Basiscursus Trouwambtenaar
Basiscursus Trouwambtenaar

De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) is het visitekaartje van de gemeente. Voor het bruidspaar en hun gasten moet de huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment zijn. Een buitengewoon ambtenaar die het vak verstaat is dan onmisbaar. 

Als trouwambtenaar wordt er tegenwoordig veel van je verwacht: een goede dosis humor, een luchtige maar stijlvolle ceremonie, maar uiteraard ook het voldoen aan de juiste juridische regels. Deze cursus gaat in op de basisvaardigheden die je als trouwambtenaar (BABS) moet hebben.

Doelgroep

(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) die belast zijn met het voltrekken van huwelijken en/of het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen.

Programma Trouwambtenaar
In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • juridische en theoretische aspecten van huwelijken en partnerschappen
  • onverwachte situaties tijdens de ceremonie
  • opstellen van een checklist
  • oefenen met stellen van vragen, doorvragen en non-verbale communicatie
  • de opbouw van een speech
  • presentatietechnieken.
Resultaat
Je raakt deskundig op het gebied van vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap. Er is veel aandacht voor gesprekstechnieken en presentatievaardigheden.
Ook raak je bekend met hoe je moet inspelen op onverwachte situaties en leer je de nieuwste trends bij huwelijken kennen. Tot slot staan we ook stil bij waar jouw eigen grenzen liggen. Dit doen we op een speelse manier met het door ons zelf ontwikkelde BABSenspel.
Cursus
Bijzonderheden
Bij gelijktijdige aanmelding voor de 'Basiscursus Trouwambtenaar' en de 'Verdieping en opfriscursus Trouwambtenaar', ontvang je 15% korting op de tweede cursus. Vermeld bij de opmerkingen op het aanmeldingsformulier: 'gelijktijdige boeking' en wij zorgen dat de korting verwerkt wordt.
Docent
Raimond Roumimper