Masterclass Controle rechtmatigheid (Europese) aanbestedingen
Eerstvolgende datum:
16-12-2021 / 1 dag
Utrecht
€ 599,00
Moeite met de controle van de rechtmatigheid van (Europese) aanbestedingen?
Inleiding
Inleiding

Veel gemeenten hebben grote moeite om de financiële rechtmatigheid van de (Europese) aanbestedingen vast te stellen. In 2018 kregen 11% van alle gemeenten hierdoor een afkeurende verklaring of een verklaring met beperking. Aan deze controles, worden -mede door de komst van de rechtmatigheidsverklaring in 2022- steeds hogere eisen gesteld.  Vanaf dit boekjaar moet je zelfstandig de financiële rechtmatigheid vaststellen (in plaats van jullie accountant). Maar hoe stel je dit vast als het gaat om (Europese) aanbestedingen?

 

We gaan in op het opstellen van een controleplan, het uitvoeren van spendanalyses en andere controlemethoden, het rapporteren over de bevindingen en conclusies met betrekking tot het Europees aanbestedingsproces binnen jouw gemeente.

Deze Masterclass is onderdeel van onze leerlijn Inkoop:

1.       Inkopen – hoe doe je dat

2.       Effectief onderhandelen

3.       Contracten opstellen en beoordelen

4.       Controle rechtmatigheid en (Europese) Aanbestedingen

Volg je de leerlijn in z'n geheel, dan ontvang je een interessante korting (*zie verderop).

Doelgroep

Medewerkers die de verbijzonderde controles uitvoeren

Medewerkers planning & control

(assistent-)Controllers

Maar ook medewerkers die, door de komst van de rechtmatigheidsverantwoording, een rol krijgen in het beoordeling van de financiële rechtmatigheid van de aanbestedingen.

Programma
  • Positie VIC
  • Normenkader rechtmatigheid Europese aanbestedingen
  • Opzetten van een controleplan
  • Doel van je controle
  • Proces en risico’s
  • Controlemiddelen
  • Spendanalyse
  • Opstellen van een controlememorandum
Werkwijze
We gaan, na een kort theoretische gedeelte, op praktijkgerichte en interactieve wijze aan de gang en maken, als dat enigszins kan, gebruik van specifieke vragen en/of casussen uit de eigen praktijk.
Bijzonderheden
Voor deze training geldt geen specifieke toelatingseis. Als je kennis hebt van de verbijzonderde interne controles, kun je de cursus wel makkelijker volgen.
Resultaat
Je bent in staat om een controleaanpak op te stellen, de controle uit te voeren en ook om te rapporteren over de bevindingen met betrekking tot het Europees aanbestedingsproces. De financiële rechtmatigheid van de inkopen in relatie tot de Europese aanbestedingsregels zijn hierbij cruciaal.
Ook ben je in staat om je bevindingen en conclusies te rapporteren en kun je een goede gesprekspartner zijn voor de accountant.
Cursus
Docent
Nicolette Verlaan
*Leerlijn volgen = Korting!
Deze masterclass is onderdeel van de leerlijn Inkoop, bestaande uit de vier cursussen genoemd in de inleiding. Deze cursussen kunnen natuurlijk los gevolgd worden maar wil je het gehele pakket graag volgen, dan bieden wij een interessante korting van 20% op de totaalprijs van de losse cursussen! Vermeld bij je aanmelding ‘leerlijn inkoop’ en wij zorgen voor de rest.
Contact
Vragen? Neem contact op met één van onze opleidings- coördinatoren: Mirjam Alsemgeest of Hanna van Dijk. Bel 033 - 434 50 83
Wachtlijst