Academie voor Rijnlands organiseren
Created with Sketch.
Rijnlands organiseren

De handen aan het bed, de leerkracht voor de klas, de politieman op straat, wie vindt deze mensen niet belangrijk? Vakmanschap vinden we daarbij van grote waarde. Daarnaast zit het in ons bloed om menselijke waarden hoger te achten dan materieel gewin.

In West-Europa omarmen wij het Rijnlands gedachtengoed; zo vinden wij het creëren van maatschappelijke waarden belangrijker dan het creëren van aandeelhouderswaarde. Ook de regeringsverklaringen van de neoliberale kabinetten onder Rutte bevatten Rijnlandse teksten.

 

En toch, geen land waar zoveel Amerikaanse managementboeken – geschreven vanuit het Angelsaksische model – worden gekocht als in ons land.

 


Waar dit toe leidt?

Dat we Angelsaksische oplossingen proberen te vinden bij Rijnlandse ontwikkelingen; ook binnen de overheid. Planning en Control, outputmeting, prestatiebeloning, allemaal Angelsaksisch gedachtengoed dat leidt tot bureaucratie: plannen en vooral veel tijd voor het achteraf verantwoorden.

 

En dat houdt ons af van wat we echt belangrijk vinden. Het kan anders! Hoe? Door uit te gaan van vertrouwen en te investeren in vakmanschap. Hoe je dat doet?

 

Kijk maar wat wij te bieden hebben in de Academie voor Rijnlands organiseren, die wij samen met o.a. Jaap Peters van DeLimes hebben ingericht.

Cursussen Academie voor Rijnlands organiseren
Vragen?
Coosje Vink
Neem contact op met onze programmacoördinator!