Leidt op
Adviseert
INSPIREERT
Thuiswerken in de Corona tijd – Doe de Thuiswerkcheck!

Nu tijdens  de Corona crisis wordt van vele van ons verwacht dat wij thuiswerken. Zoals het er nu uitziet, zal dat hoogstwaarschijnlijk ook nog wel een tijdje voortduren. Dit vraagt van een ieder om zich aan te passen. Wat heb jij nodig om prettig en effectief en ontspannen thuis te werken.

 

Wil je hier meer zicht op hebben, doe dan eens de Thuiswerkcheck.

 

Deze thuiswerkcheck geeft je inzicht in een aantal belangrijke persoonlijke aandachtspunten bij Thuiswerken gekoppeld aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het invullen van de 35 vragen van deze check neemt circa 15 minuten in beslag.

 

Direct na het invullen ontvang je een persoonlijke rapportage in je mailbox. Wil je over de uitkomsten sparren, mail dan naar segment@segment.nl of bel 033-4345080.

 

Het eerste gesprek met de coach is gratis.

Word geen speelbal. Ik help je om met voldoende energie je focus te bewaren!
Claire Becking | Coach
Work-Life Balance tijdens de Coronacrisis

Veel mensen ervaren de wereld als te snel, te onvoorspelbaar, te veeleisend en vragen zich af hoe hiermee om te gaan. Hoe zorg je dat je geen speelbal wordt, maar de regisseur van jouw (werk)leven en vitaal en in balans je werk kan blijven doen? Vooral nu in de corona tijd ervaren velen onzekerheid en is het een hele uitdaging je focus te houden op wat voor jou van belang is om in balans te blijven.

 

Work-Life Balance coaching helpt je om met voldoende energie deze focus te bewaren. Gedurende de (gedeeltelijke) lockdown periode bieden we de coaching ook online aan. Afhankelijk van jouw behoeften bepalen we in welke mate en volgorde we werken aan de volgende pijlers voor een betere Work-Life- Balance:

 

1.       Waarden: Wat vind je werkelijk belangrijk? Wat zijn jouw belangrijkste behoeften? Wat wil jij bereiken en betekenen voor anderen? Antwoorden op deze vragen geven jou een kompas voor het stellen van prioriteiten in jouw dagelijkse (werk)leven.

 

2.       Stressregulatie: je krijgt meer inzicht in jouw stress symptomen. Je herkent jouw energievreters en -gevers. Je leert jouw stresscirkel te doorbreken en weet hoe je jouw vitaliteit kan bevorderen

 

3.       Ontspanning: Met Mindfulness oefeningen leer jij jezelf mentaal en fysiek te ontspannen en ga je in het hier-en nu herkennen wat je werkelijk voelt en nodig hebt.

 

4.       Regie op jezelf: Je maakt je los van belemmerende (vaak strenge) overtuigingen en creëert een meer flexibele relatie met jezelf.

 

5.       Regie op jouw omgeving: Je leert omgaan met het krachtenveld om je heen en leert de kracht kennen van o.a. hulpvragen, feedback geven, grenzen stellen en confronteren.

 

6.       Toegewijde actie: Je kiest bewust voor acties in de praktijk op basis van jouw waarden en doelen en stelt een concreet actieplan op.

 

Na het coachtraject:

 

• maak je bewuste keuzes, die passen bij wat je werkelijk wilt in jouw (werk)leven;

• ben je in staat je stress beter te reguleren;

• heb je meer psychologische flexibiliteit;

• neem je meer regie over jezelf en jouw omgeving;

• ervaar je een betere energiebalans;

 

Doelgroep

Deze coaching is voor een ieder die graag vanuit meer balans hun wensen en ambities willen verwezenlijken in hun (werk)leven

 

Aanpak

Het coachtraject bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen:

 

Intakegesprek

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en onderzoeken we of het voldoende klikt tussen ons om met een coachtraject te starten. Verder gaan we in op jouw specifieke coachvraag. Zo ervaar je direct de werkwijze van de coach. Samen formuleren we concrete doelen voor het coachtraject.

 

Plan van aanpak

Na het intakegesprek stelt de coach een plan van aanpak op waarin hij of zij beschrijft wat de coachvraag is en hoe je daar begeleid aan gaat werken. Op basis van dit plan van aanpak beslis je als coachee of je het coachtraject daadwerkelijk ingaat.

 

Coachgesprekken

Afhankelijk van je vraag en je coachdoelen worden het aantal coachsessies bepaald. Doorgaans vinden er 4- 6 coachsessies plaats. Halverwege de coaching evalueren we jouw vorderingen en bepalen we het definitieve aantal sessies Bij de persoonlijke coaching bepaal je zelf wat je inbrengt en waar we aan werken. Samen houden we steeds het doel en jouw ambitie voor ogen. Coaching is maatwerk, er is dus geen vast programma. Jouw coachvraag staat steeds centraal. In de coaching draait het om jouw waarden, gedrag, gedachten, gevoelens en ambities.

Wat er wordt besproken tijdens de coachgesprekken en wat er in het plan van aanpak staat, is vertrouwelijk. De coach deelt deze informatie alleen met je organisatie of leidinggevende wanneer jij daar als coachee toestemming voor geeft.

Heb je interesse in een coachingstraject?